STEM PÅ THE YUM YUMS PÅ SVISJ!

Send SMS "V 1392" til 1987 (5kr. pr melding) så blir vi elleville av takknemlighet!The Yum Yums ett år gamle musikkvideo ble tatt inn på Svisj denne uken! Det er faktisk utenfor landegrensene at The Yum Yums har høstet størst suksess siden oppstarten for 17 år siden, men ser det nå ut til at Norge er klare for denne sukkerbomben av et energikick?


Powerpopbandet The Yum Yums, som gav ut sitt tredje album nå i Juni på House Of Rock Records, har vært landets ledende ambassadører av powerpop siden 1993. Deres tredje album "Whatever Rhymes With baby...", med singelen "Too Good To Be True", som nå er tatt inn på Svisj, har vært ute i Europa og USA i over ett år, men først nå i Juni ble det gitt ut i Norge. Musikkbloggen.no kaller The Yum Yums Norges aller mest undervurderte band og Jonas Prangerød på Groove.no kaller også Henriksen for landets mest undervurderte pop-håndtverker.

Platen var allerede gitt ut i utlandet av Spanske Wild Punk Records, og amerikanske Pop Detective Records, ettersom The Yum Yums har høstet sin aller største suksess utenfor Norges grenser. De turnerer stadig Italia, Spania og USA, og akkurat nå er de på turné i Tyskland. I August farer de av gårde til Japan. I Norge spiller de faktisk ikke i sommer, noe musikkanmelder Per-Magne Midjø, som gir platen terningkast FEM i Trønderavisa, skriver han synes er rart. Bandet har for øvrig veldig lyst til å spille mer i Norge i tiden som kommer, og håper at høsten vil by på masse spennende i hjemlandet.

Roald, "Platearbeideren", i Firdaposten slår terningkast SEKS, og sier blant annet: Det er heva over ein kvar tvil at The Yum Yums ikkje har likeverdige her til lands, av og til lurer eg på om dei finnest i det heile tatt nokon stad i verda.

Nå ser det altså ut som om Norge begynner å få øynene opp for sin skjulte powerpop-skatt The Yum Yums, for musikkvideoen deres "Too Good To Be True", er nå gått igjennom nåløyet på Norges eneste musikkvideo-kanal Svisj. Jippi! Som leserene av denne bloggen vet, kom låten i fjor på 7. plass i konkurransen "Coolest Song Of The Year", som ble avholdt på Little Steven (Steven Van Zandt fra Sopranos og Bruce Springsteen sitt E Street Band) sitt radioshow i USA. Låten er også valgt ut til å være med i den nye Hollywood-filmen, "Coming And Going" av Eduardo Ponti, Sophia Loren sin sønn.

Videoen er laget av Gunnar Knutsen på Tumblewine Films: http://www.tumblewinefilms.com/yumyums/video.html 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar
Photobucket


Photobucket


Photobucket

Kategorier

Arkiv

hits